Правителството вдига минималната заплата

Правителството вдига минималната заплата
Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Правителството ще приеме постановление, с което от 1 май следващата година минималната работна заплата се увеличава на 290 лв.

В мотивите към решението е записано, че за преодоляване на последиците от кризата е необходимо да се стимулира икономическата активност на предприятията и вътрешното потребление, съобщи БНР.

В сряда министрите ще определят и новия размер на линията на бедност за 2012 г. – 236 лв.

В дневния ред са включени и промени в Кодекса на труда, с които се въвежда глоба за работещите без трудов договор. Глобата ще е трикратният размер на личните осигурителни вноски, определени върху минималния осигурителен доход за съответната професия на нарушителя.

Министрите ще одобрят и постановлението, с което се закрива Държавният резерв. Функциите му ще се поемат от ресорните министерства.

Резервите от горива и петролни продукти ще контролира нов специализиран орган – Изпълнителна агенция „Задължителни запаси от нефт и нефтопродукти“, която ще бъде създадена към министъра на транспорта.

#правителство #постановление #минимална работна заплата #криза #министри #линия на бедност #Кодекс на труда #трудов договор #Държавен резерв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници