Бомбата е била под една от двете - 15-годишната Мария или 77-годишната Надежда

Бомбата е била под една от двете - 15-годишната Мария или 77-годишната  Надежда
A A+ A++ A

Бомбата, свалила руския “Еърбъс А321” над Синайския полуостров в Египет, е била поставена или под място 31А, където е седяла 15-годишната Мария Ивлева, или под 30А, където е пътувала 77-годишната Надежда Башакова.

Това показват изчисленията на следователите и служителите на спецслужбите, които продължават да разследват тежкия инцидент, довел до смъртта на 224-те човека на борда по време на полета от Шарм ел Шейх до Санкт Петербург, пише в. “Дейли мейл”.

 

Красивата тийнейджърка и майка ѝ се връщали от ваканция в Египет. Смята се, че Мария и тези около нея са загинали мигновено при взрива. Останалите пътници са били живи още секунди, за да изпитат целия ужас от експлозията и разцепването на самолета, който започнал да пада от 9000 м височина.

Епицентърът на взрива бил установен с помощта на химически и други криминалогични тестове върху останките от еърбъса на земята, твърди нов доклад, цитиран от “Лайфнюз”. Според една от теориите бомбата е била поставена под седалката на мястото, където обикновено слагат спасителната жилетка. Взривът направил огромна дупка в опашката на самолета, която се откъснала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино