5000 лв гараниця за поляка, причинил аварийно кацане на самолет (обновена)

5000 лв гараниця за поляка, причинил аварийно кацане на самолет (обновена)
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура – Бургас поиска вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за полския гражданин Войчех Майевски, заради когото самолет кацна извънредно на летище Бургас, предаде БГНЕС.

Ако съдът прецени, то Майевски ще остане в ареста с най-тежката мярка за неотклонение. Полякът бе обвинен за това, че на 19.11.2015 г. е застрашил сигурността на самолет на авиокомпания „Смол планет“, който летял от Варшава до курортния град Хургада в Египет.

Това станало, чрез съобщаване на лъжлива информация, за това, че на борда на самолета има взривно устройство. Заради тази информация самолетът бил принудителното приземен на летище Бургас, а екипажа и пътниците евакуирани. Още същия ден 67-годишният полски гражданин бе задържан за 24 часа. След обстойна проверка стана ясно, че на борда на извънредно кацналия самолет на Летище "Сарафово" няма взривно устройство.

Бургаският окръжен съд определи парична гаранция от 5000 лв. за 67-годишния Войчех Майевски, заради когото самолет кацна принудително в Бургас след сигнал за бомба. Прокуратурата настояваше за постоянен арест, защото мъжът няма адресна регистрация в държавата и може да се укрие.

#поляк #самолет #Бургас #задържане #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници