Марш в София поиска: България на българите

Марш в София поиска: България на българите
A A+ A++ A

"България на българите, бежанците – вън!", скандираха участниците в протестното шествие в София, организирано под мотото: “Вън нелегалните имигранти от България!”.

Над 50 привърженици на "Национална съпротива" поискаха оставката на правителството с плакати, изобразяващи премиера Бойко Борисов с турски фес и надписи "Кунева, това ли е Вашият Шенген" и "Бежанци, не сте добре дошли", предаде БНР.

Ние сме расисти и не искаме да живеем с тези хора, които, нито ни харесват, нито искаме да живея с тях. Няма нищо срамно в това. След като държавата не може да се организира да пази границата, то ние желаем да получим правомощия, да сформиране доброволчески дружини и да браним границите от пришълците, споделиха част от протестиращите.

Шествието тръгна от пилоните на НДК, в началото му имаше голямо българско знаме, предаде БГНЕС. В първите редици е и транспарант с надпис: „Дедите ни изпълниха дълга си…сега е наш ред“.

А иначе участниците поискаха отново оставка на правителство на Бойко Борисов. Някои от участниците в шествието носеха плакати на които бе изобразен ликът на премиера, а надписите бяха: "Пенсионер – 200 лева, „бежанец” – 1200 лева. Благодарим ти, Бойко".

Имаше и плакат със снимка от униформени под границата, които работят както си направили навес от найлонови палатки, а под нея надпис: "Кунева, това ли е вашият Шенген?".

За шествието имало разрешение, а за спазването на реда то беше придружено от униформени полицаи.

#шествие #нелегалните имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите