Ислямистите показаха с какво са свалили руския самолет

Ислямистите показаха с какво са свалили руския самолет
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Ислямска държава” публикува снимка на взривното устройство, с което е свален руският пътнически самолет над Синай, предаде Ройтерс.

В новия брой на Dabiq – англоезичното списание на организацията, е поместен кадър, на който се вижда алуминиев кен за газирана напитка Schweppes Gold и до него са поставени детонатор и таймер.

Терористите коментират, че са успели да внесат бомбата на борда на самолета поради огромните пропуски на охраната на египетското летище в Шарм ел-Шейх.

На борда на самолета е избухнало самоделно взривно устройство, като по отломките от самолета и личните вещи на жертвите са открити следи от експлозив чуждестранно производство, заяви директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия Александър Бортников.

Руският Еърбъс А321 се разби на 31 октомври над Синайския полуостров, само 23 минути след излитането си от курорта Шарм ел-Шейх за Санкт Петербург. Загинаха всички 224 души на борда, сред които и 25 деца. Още в същия ден отговорност за свалянето на самолета пое "Ислямска държава".

#ислямска държава #руски самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници