МВР: Няма пряка терористична заплаха срещу България

МВР: Няма пряка терористична заплаха срещу България
Георгиг Костов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма пряка терористична заплаха срещу България. Предприети са всички предохранителни мерки на територията на страната, заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов в студиото на Би Ти Ви.

"Има засилена охрана пред всички посолства. Засилена е охраната и по гарите, пристанищата и граничните пропусквателни пунктове. При спецоперацията на МВР и ДАНС, която започна в събота, са задържани 320 души. Сред тях няма установени хора с принадлежност към терористични организации.", каза Костов.

Костов обяви, че тези проверки се извършват непрекъснато и от началото на годината са задържани 27 000 незаконни проникнали в страната ни.

"В отговор на атентатите са предприети комплекс от мерки, а спецоперацията по установяване на незаконни мигранти и каналджии е само част от тях", уточни главният секретар на МВР.

Той обяви още, че когато задържат чужденците, те винаги твърдят, че са от държави с военни конфликти – Сирия и Ирак, а после се оказва, че повечето са от Афганистан и Пакистан.

Другите мерки след атентата в Париж са 100% контрол по външните граници на страната, както и на критичната инфраструктура – сгради на посолства; места, на които се струпват много хора – жп гари, автогари и молове.

#Георги Костов #Костов #МВР #Париж #Франция #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"