Откриха автомобил, използван за атентатите в Париж

Откриха автомобил, използван за атентатите в Париж
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Автомобил, използван за нападенията в Париж в петък, беше открит в столичното предградие Монтрьой, съобщи радио "Европа 1", цитирано от в. "Фигаро" и Франс прес.

Става дума за черен "Сеат Леон", намерен изоставен в Монтрьой и който бил използван от един от трите екипа терористи за нападенията срещу бар на ул. "Фонтен-о-Роа"и ресторант на ул. "Шарон", при които загинаха общо 24 души, предаде БТА.

Предполага се, че след кървавите нападения тази група терористи е напуснала столицата, вероятно оставяйки до площад "Насион" атентатора самоубиец, който се самовзриви в кафене до бул. "Волтер".

Според френски експерти терористичните атаки в Париж са извършени от професионални, хладнокръвни и безмилостни убийци, които са тренирани в сирийските лагери на Ислямска държава. 

В нападенията срещу концертната зала "Батаклан", срещу стадиона Стад дьо Франс и срещу клиенти на питейни заведения и ресторанти във френската столица по неокончателни данни са убити 129 души, а 352-ма са ранени, като 99 от тях са в критично състояние.

#автомобил #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници