България повишава степента на сигурност, няма да затваря границите

България повишава степента на сигурност, няма да затваря границите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повишава се нивото на сигурност на всички обекти, засилва се нивото на контролна по външните граници, засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна.

Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след спешно свиканото от Борисов заседание на Оперативния щаб по сигурността след терористичните атаки в Париж, предаде БГНЕС. Бъчварова обяви, че специално се отделя внимание на обезпечаването на сигурността на масовите мероприятия.

''Всички, които имат пътуване към Франция, да преосмислят необходимостта от това пътуване. Щабът следи внимателно обстановката и е в непрекъсната връзка с партньорските служби,'' заяви още Бъчварова. Тя подчерта, че границите ни няма да бъдат затваряни.

„Дайте ни шанс да осигурим едни гаранции с много висока степен. Да осъществим превенция, за да са наясно българските граждани със ситуацията – но нито искаме да ги успокояваме, заради случилото се във Франция, нито да ги натоварваме с опасения. Има съвсем конкретни мерки. Няма да ги обявяваме, защото това би компрометирало усилията ни”, добави още Бъчварова.

''За страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката. МВР и другите ангажирани структури следят ситуацията, направиха план и незабавно задействаха група специфични мерки: повишава се нивото на мерки за сигурност, засилва се нивото на граничен контрол на външните граници, засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна, засилва се контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България, засилва се обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора.''

Щабът следи внимателно обстановката и средата за сигурност, като е в непрекъсната връзка и тясно сътрудничество с партньорските служби. Препоръчва се на българските граждани ,при възможност, да преосмислят своите планове за пътуване във Франция, съобразно променената ситуация.


#сигурност #готовност #граници #тероризъм #територия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници