Менда Стоянова: Промените в МВР ще станат окончателни на 20 ноември

Менда Стоянова: Промените в МВР ще станат окончателни на 20 ноември
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След разговори със синдикален алиянс „Сигурност” в МВР и срещата с другите синдикати в неделя бях един от хората, които участваха във формулирането на декларацията и искам съвсем отговорно да заявя, че параграфите от 9 до 16 ще бъдат оттеглени тогава, когато процесуално това е възможно.

Това заяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова по време на съвместното заседание на бюджетната и икономическата комисии.

''Най-ранният възможен момент е след приемане на закона за държавния бюджет за 2016 г. в пленарна зала, т.е. на 20 ноември т.г. предложението ще бъде депозирано,'' обяви Стоянова. ''Аз се радвам, че болшинството от народните представители сме убедени, че трябва да има реформа в МВР и тя трябва да е спешна, незабавна, веднага.''

''Реформата трябва да касае всички елементи, а не само социални плащания, заплащане, организации, ефективност, разпределение на длъжности, начин на определяне на заплатите, растеж в йерархията и други въпроси. Обнадеждена съм от това, което казахте тук, с конкретни предложения следващата седмица ще ви поканим на такава конструктивна среща и ще започнат тези разговори, които да се водят много интензивно. И наистина в най-скоро време да имаме постигнати текстове за гласуване в НС, които са приемливи и ще гарантират, че по този начин ще се повиши ефективността на МВР,'' подчерта Стоянова.

#Менда Стоянова #бюджет #МВР #гласуване #Парламент #ефективност #обсъждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"