Немското външно разузнаване е шпионирало УНИЦЕФ, ФБР и Хага

Немското външно разузнаване е шпионирало УНИЦЕФ, ФБР и Хага
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германското външно разузнаване е шпионирало редица международни организации и високопоставени фигури, сред които Международният съд в Хага, американското Федерално бюро за разследвания (ФБР) и УНИЦЕФ.

Това съобщава германското общественото RBB Inforadio, позовавайки се на свои неназовани източници.

Според медията сред останалите цели на разузнаването са били и настоящият френски външен министър Лоран Фабиюс, както и Световната здравна организация (СЗО). Германското разузнаване е следяло както телефони, така и имейли и IP адреси, а данните са били предавани на правителствен панел.

Това са поредните разкрития, свързани с шпионаж между Берлин и Вашингтон, след като бившият американски служител на тайните служби Едуард Сноудън разкри, че САЩ са подслушвали телефоните на редица високопоставени германци, в това число дори на канцлера Ангела Меркел.

Освен изброените организации в списъка на германското разузнаване влизат и „много европейски и американски компании, в това число производители на оръжия като американската „Lockheed“, се казва още в материала на радиото. В списъка влизат и германски дипломат, който в продължение на години е работил като наблюдател на ЕС в Грузия, както и високопоставени служители на съюза в Брюксел и Турция.

По-рано германски медии разкриха, че германското външно разузнаване е шпионирало заедно с американската Агенция за национална сигурност (АНС) френското президентство, Външното министерство, както и Европейската комисия.


#разузнаване #Германия #УНИЦЕФ #ФБР #Хага #разследвания #Берлин #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници