Рушат принудително комплекс на семейство Баневи

Рушат принудително  комплекс на семейство Баневи
Евгения и Николай Баневи Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дирекция за национален строителен контрол започва принудителното премахване на комплекс от открити басейни и кафе-аператив във ваканционно селище "Русалка", представлявано от Евгения Банева. Премахването е насрочено за периода от 9 ноември до 20 ноември, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС "Русалка". През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа - яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост - морския бряг и акваторията.

Евгения Банева, съпругата на милионера Николай Банев, на миналите избори се кандидатира за евродепутат. Преди това Банева беше осъдена условно заради прекъснат електропровод, който минавал през курортен комплекс - собственост на семейството й. Присъдата обаче беше отменена.

В края на управлението на тройната коалиция – през 2009 г., тогавашния областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев от ДПС прехвърля на "Русалка тур" на семейство Баневи собствеността върху 330 дка гори в землището на с. Свети Никола, община Каварна. В последствие Баневи прехвърлят терените на друга своя фирма - "Паррус".

През 2010 г. земеделският министър от правителството на ГЕРБ Мирослав Найденов завежда дело срещу фирмите на Баневи за правото на собственост върху 182.5 дка гори, върху които няма прилежащи на комплекса постройки.

Делото е спечелено в полза на държавата пред добричкия окръжен съд след комплексна експертиза за собствеността на терените от 1989 година досега.

#Евгения Банева #Банева #Русалка #Николай Банев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници