Камерън обяви ключови цели в преговорите с ЕС

Камерън обяви ключови цели в преговорите с ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън е уверен в постигането на четири ключови цели в предоговарянето на отношенията на Великобритания с ЕС и предупреди, че Великобритания ще „преосмисли” членството си, ако те не бъдат изпълнени.

В реч, определяща целите на неговите условия за членство в ЕС, Камерън заяви, че това единственият шанс на Великобритания.

Камерън подчерта, че членки на ЕС, които са запазили своите валути трябва да бъдат третирани при равни условия с членовете на еврозоната.

"Аз съм напълно уверен, че ще постигнем споразумение, което ще работи както в полза на Великобритания, така и на партньорите й от ЕС”, допълни британският премиер. "Аз не се съмнявам, че с търпение, с добра воля, и с изобретателност това може да бъде постигнато. И че по този начин ние можем да направим Великобритания и цяла Европа по-безопасни и по-проспериращи за бъдещите поколения”, заяви Камерън, цитиран от АФП. 

Изискванията на премиера са фокусирани върху три други ключови области - по-голяма конкурентоспособност, изключването на Великобритания от "все по-тесен съюз" и ограничаване на някои привилегии за мигрантите в ЕС. Камерън заяви, че иска по-голям контрол върху свободата на движение в блока от 28 държави, и заяви, че ЕС трябва да се справи с "липсата на демократичен контрол".

 

#Дейвид Камерън #ЕС #преговори #валута #членки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници