Отмениха срещата на Вартоломей с медиите

Отмениха срещата на Вартоломей с медиите
A A+ A++ A

Отпадна от програмата на Вселенския патриарх Вартоломей срещата му с  представители на българлските и чуждестранните медии.

Според програмата на госта от 18 до 19 ч. в зала „София“ на гранд хотел „София“ той щеше да разговаря с представителите на медиите.

Неочакваното решение последва изненадващо острите изказвания на Вселенския патриарх в официалното му изявление в президентството, след като държавният глава Росен Плевнелиев му връчи най-високото българско отличие орден "Стара планина" Първа степен.

Вартоломей поиска от българската държава да върне църковни ценности, ограбени по думите му от църковните общини в Сяр, Ксанти и Драма.

На брифинга трябваше да му бъде връчен призив за възстановяване на исторически полагащото се на Българската патриаршия пето място в диптихите на православните църкви, предадеБГНЕС. Призивът носи подписите на 256 академични учени, университетски преподаватели, интелектуалци, публицисти и общественици. При това инициативата е изцяло от миряни е съвсем умишлено в нея не бе привлечен Светия синод.

7 минути след 18 в злата влезе архимандрит Дионисий, който обяви, че гостът е отменил брифинга заради напрегната му днес програма. Но тази вечер на госта не му предстоеше друга официална проява, а само вечеря в гръцкото посолство в 20:15 минути.

Това е проява на лош вкус и неуважение към българските медии, които имат въпроси към Вартоломей, избухна в залата д-р Горан Благоев, който е инициатор на подписката заедно с д-р Георги Кръстев.

Вартоломей позорно избяга от връчването на петицията, с която искаме да възтържествува историческата справедливост, в петицията няма нищо страшно, заяви Велислава Дърева.

Трябва по някакъв начин да реагираме, ако имаме национално достойнство и достойнство на православни християни, призова Горан Благоев.

Вартоломей поиска от българската държава да върне църковни ценности, ограбени по думите му от църковните общини в Сяр, Ксанти и Драма. - See more at: http://novinite.bg/articles/102056/Vartolomej-Neka-Balgariya-varne-zagrabenoto-ot-carkvite-v-Severna-Garciya#sthash.7V3LC2TN.dpuf

#Вселенския патриарх #Вартоломей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници