Хиляди германци протестираха срещу Ангела Меркел

Хиляди германци протестираха срещу Ангела Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди германци  се събраха на  протестен митинг в германската столица Берлин в събота срещу политиката на канцлера Ангела Меркел за бежанците.

Протестът бе организиран от партията на германските евроскептици "Алтернатива за Германия" (AfD). Участниците изразяваха позицията си с надписи по плакатите „Спасете Германия. Спрете Меркел“, „Предоставянето на убежище трябва да има граници – червен картон за Меркел“. "Ние протестираме срещу бежанския хаос, предизвикан от Ангела Меркел", заяви в словото си на митинга представителката на партията Беатрикс фон Сторт, която е и евродепутат.

Протестът бе охраняван от над 1100 полицаи. Сблъсъци избухнаха, след като полицията разпръсна седящи поддръжници на правителствената политика, някои от които се опитаха да пробият полицейския кордон, разделящ ги от антиимигрантското шествие. При сблъсъците леко бе ранен един полицай.

Силите на реда в Берлин арестуваха 40 души по време на две контрадемонстрации срещу и за миграционната политика на правителството. Междувременно водачът на Свободната демократическа партия (СДП) в Германия Кристиан Линднер обвини канцлера Ангела Меркел за хаоса с бежанците в Европа.

Линднер заяви, че Меркел е дала на света обещания, които е невъзможно да бъдат изпълнени. 

Източник: БГНЕС

#протест #Ангела Меркел #Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници