Горанов потвърди: винетките поскъпват

Горанов потвърди: винетките поскъпват
A A+ A++ A

Предвидено е поскъпване на годишната винетка, а цената й вероятно ще се вдигне до около 100 лева, каза министърът на финансите Владислав Горанов. Но новата цена няма да надхвърля 100 лева, ангажира се той.

"Съгласете се, че с 67 лева винетка да искате да имате магистрали, 30 000 км републиканска пътна мрежа и тя да се поддържа, това е нереално. При ниска данъчна тежест, трябва да свикнем, че ще има все повече плащания според потреблението", каза финансистът пред Дарик.

По повод информацията по-рано тази седмица за скок на цената на винетките до 145 лева финансовият министър обясни, че очаква пътната агенция и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да предложат поскъпване до не повече от 100 лева.

Според Горанов дебат за цената на винетката трябва да има и ще има. С тази мисъл в бюджета за догодина е предвидена известна гъвкавост в зависимост от стойността за стикера, която бъде определена, поясни той.

Цената на винетката на е увеличавана от 2008 година и със сигурност би било добре да се увеличи, каза още министърът.  Той допълни и, че трябва да свикнем, че не може градският транспорт в големите градове да бъде на цените на които е, също и че ако искаме да има тунел под Шипка, трябва да плащаме за минаването през него.

#винетки #Владислав Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници