Адвокат Марковски: Можели са да предотвратят трагедията в Сливен

Адвокат Марковски: Можели са да предотвратят трагедията в Сливен
A A+ A++ A

Извършителят на нападението от сливенското училище със сигурност ще влезе в затвора, но трагедията  е можела да бъде предотвратена. Това каза пред Нова тв адвокат Марин  Марковски по повод на кървавата разправа, довела до смъртта на 15-годишна ученичка и раняването на още двама души. 

"Когато някой е заплашен от престъпление, той не трябва да стои и да чака. Ако момичето се бе оплакало на полицаите, те щяха да го привикат", посочи адвокатът и допълни, че в селото на нападателя Димитър се говорело, че той е нервак.

Той ще получи по всички текстове на закона между 20 и 30 години затвор, с което ще приключи една зверска и безсмислена история, заключи адвокатът.

Според юриста извършителят ще оцелее, след като сам се простреля с газов пистолет: "Той е направил цирк, че се самоубива. Това може би е за театъра, който ще направи защитата му".

"От тук нататък трябва да работим с останалите живи", каза психологът Младен Владимиров.

Основната версия за кървавото нападение в ишкономическата гимназия в Сливен е любовна драма.

Убитата Симона е на 15 години и е имала връзка с 28-годишния нападател. Тя била добро момиче и се справяла добре в училище.
                                                                 Снимка на Димитър от профила му във фейсбук
В момента в болницата е извършителят, който опитал да се самоубие с газовия си пистолет. Намушкани са 40-годишната психоложка на училището и 28-годишен мъж на име Красимир, който вероятно се е намесил, за да предотврати нападението. През нощта са им били направени операции. И за тримата няма опасност за живота.

МВР-Сливен отрече информацията от по-рано, че нападателят е наркозависим и е криминално проявен. Пострадалият Красимир обаче е лежал в затвора.
                                                                
Вчера след инцидента две деца от училището са потърсили медицинска помощ заради нервен срив.

28-годишният нападател е поставил на профила си във фейсбук  красноречиво изображение с надпис „Човек ревнува, когато обича”.

#ученичка #Сливен #Симона #Димитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници