Тялото на 10-месечната Дарина - нова следа за разбития самолет

Тялото на 10-месечната Дарина - нова следа за разбития самолет
A A+ A++ A

Най-малката жертва на катастрофата на руския самолет над Синайския полуостровнасочва по нова следа разследващите тежкия инциден, пише "Дейли Мейл".

10-месечната Дарина Громова от Санкт Петербург е била на почивка в Шарм ел Шейх заедно с родителите си, преди те да загинат при авиокатастрофата с още 221 души.

След като тялото на момиченцето бе намерено на повече от 30 километра от мястото на катастрофата, възникна въпросът дали машината не се е взривила по-рано, отколкото първоначално се смяташе.  Това предпорложение е накарало следователите да разширят периметъра на претърсвания район с надеждата да открият пропуснати до момента улики.

След трагичния авиоинцидент, отнел живота на 224 човека, египетските власти и руски експерти се съсредоточиха в изследването на големите части от корпуса на ербъса, като основната версия бе техническа неизправност. Откриването на детското телце на толкова голямо разстояние и сравнително близо до летището налага периметърът на претърсваната територия да се увеличи до 40 километра.

Експертите допускат взрив на борда, който е разкъсал фюзелажа на машината малко след излитането.

Руският министър на извънредните ситуации Владимир Светелски потвърди, че тялото на малкото момиченце е открито. Останките на майка й и баща й предстои да бъдат намерени. Громов, който е син на пилот от руските ВВС, е бил компютърен специалист, а жена му е била организатор на изложби.

Британски и американски източници вече направиха официялни изявления, че според тях катастрофата с руския самолет над Синай е резултат от бомбен атентат.

Междувременно "Вашингтон пост" публикува информация, че  видеоклип, разпространен в социалните медии от „Ислямска държава“ тази седмица, показва как въоръжени бойци раздават лакомства на група хора, включително деца, паралелно с комюнике от групировката „Провинция Синай“ (смятана за египетския клон на ИД), което разкрива ролята им в катастрофата. По-късно във видеото, руски говорител изважда нож, нарича руският президент Владимир Путин „прасе“, и отправя предупреждение към руския президент „ще завладеем домовете ви и ще ви унищожим“.


#самолет #Синай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници