"Златен век" за оперната прима Красимира Стоянова

"Златен век" за оперната прима Красимира Стоянова
A A+ A++ A

Красимира Стоянова получи отличието "Златен век" на Министерството на културата за своя изключителен принос в оперното изкуство. Това съобщиха организаторите на фестивала Piano Extravaganza, по чиято покана оперната прима ще изнесе у нас концерт с друг световно известен български изпълнител - Людмил Ангелов.

"Когато българските артисти сме заедно на сцената в чужбина, става "ядрена реакция" и залата я усеща. Те са мои приятели и колеги - знам, че с тях мога да съпреживея музиката", сподели за партньорствата й с наши музиканти Красимира Стоянова.

"Приемам наградата като художествена оценка. Имам усещането, че сме се хванали ръка за ръка хората на изкуството в България и тези, които го управляват. Това е много хубаво, искам да продължи", каза Красимира Стоянова. "За първи път получавам в България признание от толкова висок ранг и то е много ценно за мен", допълни тя.

"За мен днес е празник. Изключителна чест е да връча наградата на Министерството на културата на тази млада, красива и талантлива дама. Искам да го приемете като знак на уважение от българската държава и култура", каза на церемонията министърът на културата Вежди Рашидов.

#Красимира Стоянова #Златен век #Людмил Ангелов #Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници