След срещата при Борисов: Запазват социалните придобивки на действащите полицаи

След срещата при Борисов: Запазват социалните придобивки на действащите полицаи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалните придобивки на полицаите се запазват. Орязването на заплатите при пенсиониране на служителите от сектор сигурност ще важи само за новоназначените.

"Всички, които до този дата са започнали работа в МВР, отбраната остават на 20-те си заплати", коментира премиерът.

Предложението за 10 работни заплати обезщетение влиза в сила от деня, в който законът бъде приет, коментира премиерът.

"До днешна дата които са, получават 20 заплати, новоназначените - 10. За сведение в държавни или други администрации са по 6 и по 3, когато се пенсионират. Пак е в знак на уважение към тяхната работа, оттук нататък стават 10", заяви Борисов. 

"Надявам се и съдебната власт да прецени дали съдиите, прокурорите, следователите трябва да получават по 20 заплати, защото не са само МВР и отбраната. Защото ние сме много добри и заради министър Христов Иванов дадохме 45 млн. лв. за 2015 година, с актуализацията на бюджета", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Запазва се и порционът. По думите на Борисов граничари и полицаи, които са на улицата, на дежурство, нямат време да ходят да ядат и трябва да имат допълнително.

"Отпуските стават 20 работни дни”, каза Борисов. Той допълни, че това се въвежда заради „тарикати”, които имат натрупани отпуски и не ги ползват, а за това, което работят им се плаща като допълнителен труд.

„Заради такива тарикати отпуските стават 20 дни. Като към днешна дата заварените ще си ги вземат, няма да се губят", каза още Бойко Борисов.

"Допълнителните 2 % за прослужено време ще се консолидират в работната заплата. Не виждам логика за това че само си стоял на това място, да получаваш увеличение", каза той. 

#Бойко Борисов #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници