Манолова: Институциите показаха неуважение към полицаите

Манолова: Институциите показаха неуважение към полицаите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Начинът, по който беше взето това решение за орязване на социални права и на полицаите, и на военнослужещите, демонстрира неуважение от страна на институциите към полицаите и военнослужещите. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в ефира на бТВ.

Тя посочи, че няма как едно решение, което орязва толкова социални права, да се вземе по този начин – без диалог, без комуникация. 

По думите и това на практика нарушава и принципите на добро управление, защото от институциите и от държавата се очаква прозрачност и предвидимост при вземането на решения, допълни омбудсманът.

"С интерес ще наблюдавам срещата на премиера с полицаите и очаквам той да компенсира този дефицит на уважение, който институциите демонстрираха към сектор „Сигурност”, каза Манолова. 

По думите ѝ, синдикалните организации на служителите на МВР не са провели необходимия диалог с представителите на властта.

„Това решение беше взето внезапно и доколкото съм информирана, внезапно беше съобщено на хилядите служители на МВР”, посочи Манолова. 

#Мая Манолова #протест #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници