Бъчварова: Може да отложим решенията за полицаите

Бъчварова: Може да отложим решенията за полицаите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Има възможност да отложим решението и то да бъде валидно само за хората, които оттук нататък ще постъпват на работа в МВР". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова за Нова телевизия във връзка с масовите протести и блокади на полицаи в страната.

По думите и обаче това няма да реши проблемите в момента.

"Предложението, което предизвика тяхната реакция, беше внесено без обсъждане и нямаше процедура, по която да се изрази различна позиция. Моите отговорности като министър са да балансирам между интересите на служителите, тези на институцията и разбира се финансовата стабилност. Ако не се стигне до решение, ще трябва да го преосмислим. Затова са необходими и преговори", каза Бъчварова.

Полицаите не са съгласни с реформата, която им готви правителството. Те се противопоставят на текстовете, че заплатите, които получават при пенсионирането си, които в момента са 20, ще бъдат намалени на 10 от догодина, както и на премахването на класа „прослужено време”. 

Междувременно днес стана ясно, че в сряда в 08.30 часа премиерът Бойко Борисов ще се срещне с вътрешния министър Румяна Бъчварова и финансовия министър Владислав Горанов. 

#протест #полицаи #МВР #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници