Горанов: Няма да се намаляват възнагражденията в МВР

Горанов: Няма да се намаляват възнагражденията в МВР
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Възнагражденията в МВР ще се запазят до достигнатите нива и за намаляването им не може да се говори. 

Това каза на пресконференция министърът на финансите Владислав Горанов, който днес обсъди с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и синдикалисти от вътрешното ведомство предложенията за промени на бюджета на МВР.

Горанов допълни, че става въпрос единствено за намаляване на компенсациите при пенсиониране, ограничаване на отпуските и консолидиране на допълнителните възнаграждения за прослужено време.

Лидерът на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР Галентин Грозев заяви след срещата, че за момента няма съвпадения в позициите.

''Ние смятаме, че за момента нямаме никакво основание да се отказваме от нашите искания,'' заяви Грозев и подчерта, че така внесените предложения в законопроекта за държавния бюджет трябва да отпаднат незабавно.

Структурата на възнагражденията в силовите ведомства е стигнала дотам, че 95 процента от бюджета отива за заплати, каза Горанов, цитиран от БТА. По думите му идеята е да се насочи ресурсът за реални политики и подобряване на условията на работа в министерството, а не за плащания на обезщетения на напуснали служители. 

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза, че има подкрепата на професионалното ръководство на министерството за тези идеи, които са били обсъждани с министъра на финансите от два месеца. Бъчварова добави, че отлагането на решаването на проблемите на МВР само ги задълбочава.

Вътрешният министър каза, че е запозната с напускането на служители на министерството, които в последните дни са 250 души. Тя обаче добави, че този процес тече от доста време преди да е ясно за предлаганите промени.

Полицаи от различни управления в столицата се събраха пред главния вход на Министерството на финансите и чакат вътрешният министър Румяна Бъчварова и финансовият – Владислав Горанов да излязат от сградата.

#Румяна Бъчварова #Владислав Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници