Вълна от оставки в МВР

Вълна от оставки в МВР
A A+ A++ A

Шефовете на "Правна дирекция" и на дирекция "Човешки ресурси" в МВР са подали оставки, съобщи БНР. От ръководството на вътрешното ведомство все още не са обявили промените.

Неофициално се твърди, че  причината за напускане е свързано с идеята за намаляване на 20-те заплати на служителите при пенсиониране. Според източници от МВР има подадени заявления за пенсиониране и от обикновени служители в министерството.

Десетки молби за пенсиониране са подадени в МВР заради плановете да се премахнат 20-те заплати при напускане, както и на парите за прослужено време. Служители от почти всички звена във вътрешното министерство са подавали такива заявления - от Специализирания отряд за борба с тероризма, СДВР, Главната дирекция "Национална полиция", както и в няколко областни дирекции на МВР.

До момента няма официален коментар от ръководството на ведомството за случващото се там. Очаква се утре представители на полицейските синдикати да се срещнат с финансовия министър Владислав Горанов и с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

По-рано днес стана известно, че полицейският синдикат готви протести под формата на флашмоб. Служителите в министерството са в стачна готовност, съобщи Нова тв.

Причината са планирани промени, приети от Министерския съвет, които орязват плащането на процент прослужено време. Според служителите това ще намали заплатите в МВР с 40%.

Протестът ще блокира за час в сряда възлови кръстовища в Плевен и София.

#МВР #оставки #пенсиониране #флашмоб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »