Черните кутии сочат: не е имало външна намеса върху падналия самолет в Синай

Черните кутии сочат: не е имало външна намеса върху падналия самолет в Синай
A A+ A++ A

Руският самолет А321, който се разби в Синайския полуострол, не е бил ударен "отвън" и пилотът не е подал сигнал за авария, преди да изчезне от радара. Това е първата неофициална информация от изследването на черните кутии на самолета, предаде Ройтерс.

От разшифроването на кутиите е станало известно, че не е настъпило външно въздействие върху лайнера по време на полета му. Всичко, което е довело до трагедията е било в самолета, споделил участник в разследването, без да коментира подробности.

Това заключение подлага на съмнение досегашната версия на авиокомпанията „Когалимавиа”, че причината за катастрофата не е човешки или технически фактор, отбелязва агенцията.

Египетските следователи, подпомагани от руски и френски експерти, все още не са приключили разглеждането на черните кутии. Руските власти заявиха, че вероятно самолетът се е разрушил във въздуха, но още е рано за заключения.

По-рано британски военен анализатор заяви, че "Ислямска държава" няма техника, с която да сваля самолети.

„Ислямска държава" няма ракетни системи - като руските Бук, способни да улучат самолет на височина 10 000 метра", каза британският военен анализатор Пол Бийвър, цитиран от Асошиейтед прес.

Той не смята, че групировката разполага с подобна „усъвършенствана техника”.

Според Бийвър такава система изисква много добре обучени хора, както и интегрирана мрежа за противовъздушна отбрана. „Няма как да сте в превозно средство и да изстреляте ракета”, допълни анализаторът.

Експертът каза още, че Синайската пустиня е стриктно наблюдавана от разузнавателни агенции и ако е била изстреляна ракета, тя е щяла да бъде забелязана.


#самолет #Синай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници