Австрия: Време е да сложим край на политиката на гостоприемство

Австрия: Време е да сложим край на политиката на гостоприемство
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на външните работи на Австрия Себастиан Курц предупреди, че неговата страна ще затвори границите за мигранти, ако това нещо направи Германия.

„Ако Германия затвори границите, ние ще трябва да действаме по същия начин, защото в противен случай само за няколко дни ние ще бъдем напълно затрупани”, каза Курц в интервю за в. „Клайне цайтунг”. Според него, на този етап Австрия е пренатоварена, това е валидно и за Германия и за Швеция.

„Това не може да продължава по този начин”, категоричен е Курц. Той призова за гарантиране на сигурността по външните граници на ЕС.

„Ако не направим това нещо, тогава все повече държави от ЕС ще вземат самостоятелни мерки. Надявам се да избегнем подобна ситуация, но не разполагаме с много време", подчерта той.

Австрийският дипломат разкритикува колегите си от ЕС, защото много правителствени и държавни ръководители от Евросъюза на срещата на върха на ЕС са казали, че не са засегнати от мигрантската криза и се опитват с „празни думи”, като например „безкрайна хуманност”, да оправдаят своето поведение и се надяват, че мигрантската криза от само себе си ще изчезне.

„Това нещо няма да стане”, каза Курц и призова за повече почтеност на европейските политици. „В крайна сметка искам в Европа и преди всичко в Германия да наричаме нещата с истинските им имена и да сложим край на политиката на гостоприемство”, добави още Курц.

#Австрия #Германия #политика #гостоприемство #бежанци #мигранти #Себастиан Курц #Европа #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници