Външно въздействие е причината за трагедията с руския самолет

Външно въздействие е причината за трагедията с руския самолет
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Спасители от руското министерство на извънредните ситуации откриха на местопроизшествието още 12 отломки от корпуса на самолета, катастрофирал в събота на Синайския полуостров, съобщи Александър Агафонов, началник на управление в министерството, предаде ТАСС.

В момента на мястото на инцидента работят над 100 руски спасители, които претърсват района на катастрофата с площ от около 20 квадратни километра. Разделени на групи, те търсят останки и лични вещи на загиналите.

От руската авиокомпания „Когалимавиа“ обявиха, че катастрофата на самолета А321 в Египет е в резултат на външно въздействие, предаде РИА Новости.

"Самолетът не може да се разпадне във въздуха вследствие на отказ на някоя от системите", се казва в официално изявление.

Групата изрази мнението, че самолетът е получил конструктивни повреди преди катастрофата. На 26 октомври двата двигателя на самолета са преминали успешно бароскопичен тест, по време на който не са открити никакви проблеми.

Компанията изключи и възможността човешка грешка да е в основата на инцидента.

Експерти по безопасността на полетите смятат за напълно възможно радикалните групировки, които се зарекоха да отмъстят на Русия за въздушните ѝ удари в Сирия, да са заложили бомба на борда на самолета.

Руският самолет А 321, който се разби в Египет в събота, се е разпаднал във въздуха. Няма оцелели от пътуващите в самолета 224 души.

Съдържанието на черните кутии на самолета се анализира, но изготвянето на заключения може да отнеме седмици.

#Русия #самолет #катастрофа #Египет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници