Местан: Комично е да ни пришивате към БСП

Местан: Комично е да ни пришивате към БСП
Лютви Местан Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако си представим ситуация, при която всички 465 000 недействителни бюлетини, бяха действителни, още на тези избори ДПС щеше да бъде втора политическа сила от гледна точна на политическата воля на избирателя, заяви на пресконференция лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Стратегията за измитането на ДПС на тези избори се провали, партията е жива. Благодаря на всички гласували за ДПС, без нито един корпоративен глас. Новата кауза на ДПС е да върнем политиката към морално-идейните основи, ако тя не стъпва на тях се превръща в нещо друго. Видяхме го и на тези местни избори. Най-яркият пример е Хасково”, посочи Местан, цитиран от БГНЕС.

Според лидера на ДПС критерий на критериите при избори е броят получени гласове за партийна листа, следван от брой спечелени кметове на общини, брой общински съветници и брой кметове на кметства.

По официална информация на ЦИК действителните бюлетини за ДПС са 267 000 гласа за партийна листа.

"Комично е да сме пакетирани като резултат с БСП, това е несериозно, нелепо. Звучи ми леко, ако не бе преднамерено, щях да кажа и глупашки. Ако някой има идея да чете собствения си резултат в едно с резултата на ГЕРБ, или ако има идея да се сгуши под рамото на Бойко Борисов, това си е негов проблем. ДПС е самостойна политическа сила и не може да бъде пришито към БСП", категоричен бе Местан.

#Лютни Местан #Местан #ДПС #избори #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници