Няма оцелели в катастрофата на руския самолет в Египет

Няма оцелели в катастрофата на руския самолет в Египет
Снимки: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма оцелели при катастрофата с руския самолет в Синай“, съобщиха египетските власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Руски пътнически самолет се разби в центъра на Синайския полуостров в Египет по-рано днес. На борда му е имало 217 пътници и 7-членен екипаж. Няма оцелели след катастрофата. Самолетът „Еърбъс 321” на авиокомпания „Когалимавиа” е изпълнявал полет 9268 Шарм ел-Шейх - Санкт Петербург.

Той е изчезнал от радарите на 23-та минута. Малко преди да изчезне от радарите пилотът е поискал разрешение за кацане на най-близкото летище. Според източници на международното летище в Кайро самолетът е летяl на височина от 9000 метра, когато пилотът се е свързал с авиодиспечерите и поискал спешно кацане. След това връзката се e разпаднала.

Египет започна разследване Египетското правителство проведе спешно заседание във връзка с инцидента. Вече е сформирана специална комисия за разследване на катастрофата. За нейното сформиране е настоял и главният прокурор на арабската страна. Към мястото на инцидента са изпратени и руски следователи, които ще се включат в разследването. За момента се изключва версията, че самолетът може да е свален от терористи.



Египетските сили за сигурност са отцепили района на град Ел Ариш в северната част на Синайския полуостров. 

На борда на самолета е имало 17 деца на възраст от 2 до 17 години, заяви руски източник. Извадени са телата на около сто души, между които и на пет деца. Руският президент Владимир Путин е разпоредил да се окаже помощ на близките на жертвите. Утре е обявен ден на национален траур в Русия.


#Русия #Владимир Путин #самолет #Египет #Синайския полуостров #Санкт Петербург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници