Литекс пропусна да оглави А група след гаф с Пирин

Литекс пропусна да оглави А група след гаф с Пирин
Официален сайт на Литекс
A A+ A++ A

Пирин не можа да постигне първата си победа в българската А група и от 14-ия опит, но все пак се добра до престижно равенство 1:1 като домакин на Литекс на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

Изключително странен и неочакван гол падна във вратата на ловчанлии в 32-ата минута, с който духът на домакинските фенове се приповдигна. Александър Башлиев центрира балонно от около 30-35 метра в наказателното поле и не можа да намери нито един свой съотборник. Защитниците на Литекс подксазаха на Винисиус Баривиера, че оставят на него топката, но вратарят по крайно левашки начин позволи я да тупне пред него и да се оплете в мрежата му – 1:0.

Пирин не блестеше с фамозни отигравания на терена, но изигра един от качествените си мачове в А група и не случайно бе близо до пълния успех. Бьорн Йонсен обаче се погрижи Литекс поне да не допусне конфузно поражение срещу последния в елита.

В 75-ата минута Арсенио Нунеш центрира отляво в наказателното поле и Йонсен, появил се като резерва, засече с глава покрай Красимир Костов за 1:1. Попадението бе 4-то за нападателя на Литекс през сезона, а вратарят им Костов, както обикновено, бе с основна заслуга за инкасирането на само един гол.

Положението на Пирин не се подобри особено, въпреки престижното реми – благоевградчани остават на последното място в класирането с 5 точки от 14 мача, все още търсейки първия си успех в А група. Спасителното осмо място е на 10 пункта, като се заема от Ботев, който днес отстъпи с 0:2 при визитата си на Славия.

Литекс пропусна да оглави поне временно класирането в елита и след второ поредно реми има 24 точки – колкото Лудогорец и 1 по-малко от Левски, но въпрсните отбори ще изиграят мачовете си от кръга следващата седмица заради балотажите на местните избори.

#Пирин (Благоевград) #Литекс #А група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници