Кметът на Грац: Жените и децата остават, а мъжете-мигранти вън!

Кметът на Грац: Жените и децата остават, а мъжете-мигранти вън!
A A+ A++ A

Кметът на австрийския град Грац се обяви за затварянето на границата със Словения и за директна забрана на мъжете-мигранти.

"Предлагам да въведем принципна забрана за достъп до нашата територия на мъже - мигранти. Много добре осъзнавам каква ще бъде реакцията, но аз призовавам за тази мярка", каза градоначалникът Зигфрид Нагъл, цитиран от вестник "Кронен цайтунг".

Нагъл настоява за по-строги мерки от страна на полицията и властите, за да се овладее мигрантската вълна, която залива Австрия.

"Необходими ние е План "Б", а това означава затваряне на границата със Словения", сочи кметът.  Според него трябва да се помогне само на жените, децата и непълнолетните, които търсят спасение сами и бягат.

"За тези хора конкретно трябва да намерим места и да им помогнем. Но за мъжете още сега трябва да кажем, още преди да са потеглили, че при нас няма места. И в момента няма места за тях", подчерта първият човек на Грац.

"Когато един кораб потъва или се намира в опасност, най-напред се спасяват жените и децата, а не мъжете", каза още Зигфрид Нагъл.

Изявлението добива публичност, след като късно снощи имаше нови сблъсъци между мигрантите на словенско-австрийската граница край Шентил. Част от мигрантите разбиха загражденията и нахлуха на австрийска земя.

#Грац #Словения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници