Варуфакис похвали Меркел за позицията на Германия за бежанците

Варуфакис похвали Меркел за позицията на Германия за бежанците
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис похвaли доскорошния си опонент– германския канцлер Ангела Меркел за политиката, която води за бежанците. Варуфакис, яростен критик на Меркел за строгите икономии, изискани от нея заради гръцкия дълг по време на 6-месечния му мандат, заяви, че действията на канцлера за бежанците са били примерни.

“Като европеец се изпълвам с гордост как канцлерът Меркел реагира”, каза той, когато го попитали за политиката на Европа в отговор на потока бежанци. „Иска ми се всички в Европа да направят същото.”

Той сравни политиката на отворени врати на Германия с тази на строги страни като Унгария, която огради своите граници със Сърбия и Хърватия, за да остави имигрантите вън от територията си.

„Представете си, ако Меркел беше направила същото. Да вдига огради, да стреля, ако някой се опита да ги прескочи”, констатира иронично бившият гръцки министър.

„Не, тя постъпи правилно, заради което заслужава похвала. Тя направи това, което всички трябваше да направят. Тя не се опита да прехвърли проблема в други страни, а го прие като общ европейски въпрос”, продължи да хвали Варуфакис. Германия се превърна в дестинация номер едно за масивния приток на бежанци към Европа и очаква да получи до един милион молби за убежище през тази година. 


#Германия #Гърция #мигранти #бежанци #Ангела Меркел #Янис Варуфакис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници