ЕК проверява усвояването на европари в общините

ЕК проверява усвояването на европари в общините
Инспекцията започна на 18 април, сряда, от Шумен, с проверка на проекти на стойност 7 млн. лв., и ще продължи през следващите дни в Търговище, Разград и Русе. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Представители на Европейската комисия започват проверки в няколко български общини за това как се усвояват средствата по различни европроекти.

Групата от проверяващи се води от датчанина Карстен Расмусен – заместник-директор на отдела за България в Главна дирекция „Регионална политика“ на Еврокомисията, предаде bTV.

Инспекцията започна на 18 април, сряда, от Шумен, с проверка на проекти на стойност 7 млн. лв., и ще продължи през следващите дни в Търговище, Разград и Русе.

„Имайки предвид какво сме видели в други общини, определено е разностранна картината. До този момент сме виждали някои отлични проекти и някои, които не са толкова добри, не сме убедени, че са отлични“, коментира Карстен Расмусен.

По думите му към момента степента на разплащания по европроекти в България е 15%, което не е достатъчно, но до края на годината това ниво ще се повиши.

#европроекти #Русе #Разград #Търговище #Шумен #Еврокомисията #България #Карстен Расмусен #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници