Австрия с планове за строителни мерки по границата със Словения

Австрия с планове за строителни мерки по границата със Словения
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Австрийският вътрешен министър Йохана Микъл-Лайтнер съобщи за планове за "строителни мерки" по границата със Словения, предаде БТА.

"Възложих да се изготвят планове за извънредни строителни мерки", заяви Микъл-Лайтнер при посещението си на граничен пункт Шпилфелд. Тя поясни, че не става дума за изграждане на ограда, а за мерки за подготовка за евентуално изостряне на ситуацията по границата.

Микъл-Лайтнер заяви, че е необходимо да се осигури контрол върху влизането на хора в Австрия, а изготвянето на въпросните планове тепърва предстои да започне. При сценария, за който са предвидени те, става дума за изграждане на технически заграждения с дължина от няколко километра отляво и отдясно на граничния пункт Шпилфелд. Именно там в последно време по няколко хиляди бежанци преминаваха ежедневно австрийско-словенската граница. 

Микъл-Лайтнер посочи, че обстановката на границата е изключително динамична. "Имахме преминавания на границата на по между 3000 и 8000 души. Но ние трябва да се настроим, че те могат да достигнат и до 12 хиляди", заяви тя, цитирана от Австрийската телеграфна агенция (АПА). Микъл-Лайтнер допълни, че Австрия е на предела на силите си, както по отношение на настаняването, така и по отношение на ситуацията по границата.

 

#Австрия #Словения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници