Задържаха група за наркоразпространение в София и Ботевград

Задържаха група за наркоразпространение в София и Ботевград
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици на територията на София и Ботевград.

Членовете на групата са задържани на 24 октомври при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинение като ръководител на групата е повдигнато на Георги Петков, който през 2010 г. е бил осъждан за участие в ОПГ за разпространение на наркотични вещества. Като участници в групата са обвинени Марио Наков, Михаил Димитров, Симеон Велев и Константин Найденов, съобщиха от прокуратурата.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от юли 2014 г. Занимавала се е с разпространение на марихуана, амфетамини, хероин и кокаин. Участниците са използвали като депо за наркотиците жилището на един от участниците в София, където са открити и иззети амфетамини, марихуана и хероин. При претърсвания на жилища и автомобили и при обиски на участници в групата са намерени и по-малки количества наркотици, разфасовани в дози за продажба.

На петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на всеки от участниците.

#група #наркоразпространение #София #Ботевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници