САЩ забавиха атаките в Сирия, Русия продължава с пълна сила

САЩ забавиха атаките в Сирия, Русия продължава с пълна сила
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военно-въздушната коалиция срещу “Ислямска държава" в Сирия и Ирак, ръководена от САЩ, не е нанасяла въздушни удари от три дни. Руските въздушни атаки продължават.

От Кремъл съобщиха, че за последните 24 часа Русия е ударила 94 обекта в Сирия, предаде БНТ.

Според официалната статистика на Пентагона, последната бомбардировка е била на 22 октомври – въздушен удар на безпилотен самолет в северната част на Сирия срещу автомобил и миномет. Според Вашингтон това затишие се дължи единствено на факта, че коалицията в момента няма набелязани цели. Говорителят на военното министерство на Съединените щати заяви, че от там искат да се уверят, че при ударите няма да пострадат цивилни.

Предприятията на руската корпорация "Тактическо ракетно въоръжение" са преминали на трисменна работа заради нуждата на военнита от доставки за операцията в Сирия, съобщи вчера московското списание "Комерсант-Власт".

Източник от военно-промишления комплекс посочва, че за транспортирането на товари до базата в сирийския морски град Тартус спешно са закупени 8 кораба от турски собственици. Според изданието големите руски десантни кораби не успявали да поемат трафика и новите съдове бързо били зачислени като спомагателни кораби с военен статут.

За трите седмици от началото на въздушните удари на 30 септември до 22 октомври по твърденията на Министерството на отбраната са извършени 934 бойн иполета и са унищожени почти 820 цели.

Миналия петък във Виена руският външен министър Сергей Лавров определи като „нелесни, но полезни“ преговорите за урегулирането на сирийската криза, в които освен него участваха и външните министри на САЩ, Саудитска Арабия и Турция, пише Ведомости.

Лавров съобщи, че е информирал колегите си за московските преговори между президентите на Сирия и Русия Башар Асад и Владимир Путин и заяви, че въпросът за оставката на Асад не се е обсъждала. 

#САЩ #Русия #Сирия #ислямска държава #Сергей Лавров #Лавров #Вашингтон #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници