Хуманитарен конвой с топли дрехи за бежанците пресича Европа

Хуманитарен конвой с топли дрехи за бежанците пресича Европа
A A+ A++ A

Хуманитарен конвой в подкрепа на бежанците в Турция ще тръгне от Бирмингам на 30 октомври по маршрут от 3000 километра до Истанбул. Очаква се ъв вечерните часове на 2 ноември камионите на английската Кралска поща да пристигнат в София.

Над 2,5 милиона са бежанците в Турция, бягащи от войната в Близкия изток. Международната конфедерация на профсъюзите (МКП) подкрепя инициативата на Синдиката на британските работници от комуникациите (CWU) за предоставяне на хуманитарна помощ на бежанците.

Доброволци от британските синдикати ще натоварят камиони на Кралската Поща с топли дрехи и артикули за бебета и малки деца, хигиенни принадлежности за жени и други стоки от първа необходимост.

Конвоят ще премине през Кале, Брюксел, Кьолн, Бон, Франкфурт, Нюрнберг, Мюнхен, Залцбург, Любляна, Загреб, Белград и София.

КНСБ ще изрази синдикалната си съпричастност и ще се включи в инициативата, като се присъедини към конвоя с превозно средство, пълно със зимни дрехи, дамски, детски и тоалетни консумативи, бебешки дрешки и други стоки от първа необходимост, дарени от синдикални членове, съобщиха от централата на организацията.


#бежанци #конвой #Бирмингам #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино