Иван Иванов: През декември цената на тока може да намалее

Иван Иванов: През декември цената на тока може да намалее
A A+ A++ A

В края на годината ще има поредно намаление на цената на природния газ и като последваща стъпка е възможно и цената на тока да намалее, прогнозира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

"Единственият фактор, който може да доведе до определена промяна, е намаляването на цената на природния газ, защото част от топлофикациите, които произвеждат високо ефективна електроенергия по комбиниран способ, при тях енергоносителят е природен газ. Това ще доведе до определено намаление на цената на тази електроенергия, от там би трябвало - макар и в малка степен - да се намали и цената на добавката "задължение към обществото". Въпрос, който интересува българската индустрия", обясни шефът на регулатора.

"Промяната може би няма да е в този голям процент, както беше предишното тримесечие, но цената на сорта Брент, който е референтният за природния газ, не надвишава 50 долара за барел, което значи, че в края на декември трябва да очакваме поредно намаление на цената на природния газ", добави Иванов.

#Иван Иванов #тока

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници