Словения отказа на Хърватия да приеме още един влак с мигранти

Словения отказа на Хърватия да приеме още един влак с мигранти
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Словения отхвърли искането на Хърватия да приеме на своя територия още един влак с 1800 мигранти.

„Не можем да приемем неограничен брой мигранти, особено като знаем, че те не могат да продължат пътуването си. Вярваме, че Хърватия, Сърбия и Македония, от своя страна, също трябва да предприемат стъпки“, гласи изявлението на държавния секретар на Министерството на вътрешните работи.

В неделя, около хиляда имигранти влязоха на територията на Словения с влак от Хърватия.

Същевременно хиляди мигранти са "запушили" границите между Сърбия, Хърватия и Словения, предаде Асошиейтед прес. Колона от около 40 автобуса с мигранти чака на словенската граница да премине към Западна Европа. Преминаването е забавено, след като мигрантската вълна се пренасочи от Унгария към Словения, а метеорологичните условия се влошават, допълва АП.

Откакто Унгария затвори границата си с Хърватия в петък в полунощ, около 4000 мигранти влязоха в Словения и още хиляди чакат да преминат границите й на път за Западна Европа, предаде БТА.

Словения съобщи, че може да приема само по 2500 души на ден, което значително забавя придвижването им.

Стотици хора чакат в 20 автобуса в Сърбия да преминат границата с Хърватия от рано тази сутрин. Очаква се да пристигнат още мигранти.

Хърватската полиция съобщи, че почти 4000 мигранти се намират в приемния център в Опатовац, където са паркирани 50 автобуса и чакат да откарат мигрантите към Словения, следващата им стъпка по пътя към Германия и страните от Западна Европа.

 

#мигранти #Словения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници