Данък удря вредните храни ... и хляба

Данък удря вредните храни ... и хляба
A A+ A++ A

Данък върху четири вида вредни храни е все по-близо до джобовете ни, съобщи Нова тв, като се позова на готов проект на здравното министерство.

Налогът ще обхване четири типа храни и напитки – с добавена захар, с определено количество сол, храните, със съдържание на трансмастни киселини -  маргарините и енергийните напитки, а също и храни и напитки с кофеин.

Ще бъдат засегнати някои от любимите ни продукти, които обаче са и доста вредни, сред тях са чипсовете и газираните напитки.

Потребителите споделят, че са съвсем наясно с това кои храни и напитки са вредни, но всичко е въпрос на изкушения.

„Това са храни, които действително водят до наднормено тегло и затлъстяване, прекаляваме с консумацията на така наречените чипсове, снаксове, солети, тестени изделия от бяло брашно – всичко, което е много вкусно и обикновено ни се похапва в по-големи количества”, коментират диетолозите.

Данък ще има и върху някои хлебни и сладкарски изделия, които се продават неопаковани. Тази идея на експертите от здравното министерство обаче разбуни духовете, защото няма как поскъпването да подмине хляба.

Подробностите за новия данък се очакват следващата седмица. Тогава ще стане известно как точно се третира от поправките съдържанието на сол, захар, трансмастни киселини и кафе.

#данък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници