Мирослав Найденов и Симеон Дянков най-контролирани от депутатите

Мирослав Найденов и Симеон Дянков най-контролирани от депутатите
Между 11 януари и 12 април 2012 г. земеделският министър Мирослав Найденов (вдясно) е отговорил на 52 въпроса и 2 питания от страна на народните представители, а финансовият Симеон Дянков (вляво) – на 43 въпроса и 9 питания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърърт на финансите Симеон Дянков са най-честите участници в парламентарния контрол по време на Осмата сесия на 41-вото Народно събрание.

Между 11 януари и 12 април 2012 г. земеделският министър е отговорил на 52 въпроса и 2 питания от страна на народните представители, а финансовият – на 43 въпроса и 9 питания, сочи справката, подготвена от парламентарния пресцентър и правната дирекция на Народното събрание.

По-надолу в списъка на „гостите“ в парламента от Министерския съвет се нареждат вътрешният министър Цветан Цветанов, който е отговорил на 35 въпроса и едно питане, регионалният министър Лиляна Павлова, към която са отправени 31 въпроса и 5 питания, както и правосъдният министър Диана Ковачева, дала отговор на 20 въпроса.

Бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов е отговорил по време на сесията на 16 въпроса, а приемникът му Десислава Атанасова – на 12 въпроса.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е отговорил на 25 въпроса и едно питане, а наследникът му Делян Добрев – на 13 въпроса и 3 питания.

Министрите са отговаряли на депутатски въпроси и питания в продължение на общо 49 часа и 45 минути по време на 13 заседания, на които се е провел парламентарен контрол.

По време на Осмата сесия членовете на кабинета „Борисов“ са отговорили на общо 349 въпроса и на 33 питания от зададените общо 503 въпроса и 84 питания.

Най-голям интерес към дейността на кабинета са проявили депутатите от „Коалиция за България“, които са задали 291 въпроса и 67 питания, следвани от колегите си от „Синята коалиция“ с 92 въпроса и 7 питания и членовете на „Атака“ с 63 въпроса и 2 питания.

Народните представители от мнозинството са задали 18 въпроса, колкото и независимите депутати, а колегите им от ДПС са задали най-малко въпроси към министрите – 16.

Сред депутатите, задали най-много въпроси и питания през тази сесия, са Димчо Михалевски, Димитър Горов, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Иван Николаев Иванов и Антон Кутев.

От 11 януари до 12 април 2012 г. Народно събрание е приело 33 закона, 71 решения и две декларации.

В парламента са постъпили общо 86 законопроекта, като на 34 от тях вносител е Министерският съвет.

#Корнелия Нинова #Мая Манолова #Димитър Горов #Димчо Михалевски #ДПС #„Атака" #Синята коалиция #Коалиция за България #кабинета „Борисов" #Делян Добрев #Трайчо Трайков #Десислава Атанасова #Стефан Константинов #Диана Ковачева #Лиляна Павлова #Цветан Цветанов #Министър на финансите #министър на земеделието и храните #Симеон Дянков #Мирослав Найденов #проекторешение #законопроект #закон #парламентарен контрол #Парламент #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници