България отново смаза немците и е на 1/2-финал!

България отново смаза немците и е на 1/2-финал!
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол изира четвърти пореден феноменален мач и нанесе ново унижение на Германия, като срази с 3:0 съперника в директен спор за място на полуфиналите на Европейското първенство в България!

Повече подробности, снимки и статистика от мача вижте в Sporta.bg

Пред близо 13 хиляди фантастични зрители в „Арена Армеец“ „лъвовете“ на Пламен Константинов повториха упражнението от първия мач в групата, като отново доказаха безапелационното си превъзходство над сребърния медалист от Мондиала миналата година.

В първия гейм нашите трикольори бяха най-категорични – 25:19, след което затвърдиха преимуществото си със силна серия в края на сета за 25:23. Третата част бе най-оспорвана и на три пъти германците правеха поредици от точки, но в крайна сметка с подкрепата на невероятната публика „лъвовете“ затвориха мача чисто след 25:23!

България ще играе с Франция на полуфиналите в София на 17 октомври в „Арена Армеец“, след като по-рано днес победителите в Световна лига 2015 отстреляха Сърбия с 3:1 (25:22, 25:23, 14:25, 25:20) гейма.

Успехът на българите бе плод на услията на целия отбор и това личи от разпределението на точките – въздесъщият Владимир Николов завърши с 9 точки, Тодор Алексиев заби 8, а Теодор Тодоров се отчете с 5.

#волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници