20-годишни присъди получават убийците на свекървата на съдия Нели Куцкова

20-годишни присъди получават убийците на свекървата на съдия Нели Куцкова
A A+ A++ A

Станислав Маламов и Велик Корчев ще излежават 20-годишни присъди за убийството на Надежда Куцкова, реши окончателно Върховният касационен съд (ВКС), като потвърди осъдителната присъда на Софийския апелативен съд.

Магистратите увеличиха наказанието на двамата и от 12, 6 години затвор присъдите им станаха 20 години. Маламов и Корчев бяха признати за виновни за грабеж и убийството на Надежда Куцкова, свекърва на съдия Нели Куцкова.

Подсъдимите са осъдени да платят на Кирил Куцков солидарно сумата 50 000 лева.

Според съдебния състав осъщественото престъпление е особено тежко. Решаващо значение за присъдата има и начинът, по който е убита възрастната жена. ВКС отчита обремененото съдебно минало на подсъдимите и това, че те са били многократно осъждани за извършени престъпления против собствеността.

Решението на Софийския апелативен съд излезе на 13 март тази година и реално потвърди отсъденото от първата инстанция - Софийския градски съд (СГС), който призна двамата подсъдими за виновни. Те бяха изправени пред Темида заради това, че на 31 декември 2013 г. отмъкнаха 400 лв. от дома на Надежда Куцкова и я убиха по време на грабежа.

#Надежда Куцкова #Станислав Маламов #Велик Корчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници