НАТО няма да се намесва в конфликта в Сирия

НАТО няма да се намесва в конфликта в Сирия
Йенс Столтенберг Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

НАТО не планира да се намесва в конфликта в Сирия, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг по време на пленарната сесия на Парламентарната асамблея на алианса, която се провежда в норвежкия град Ставангер.

„НАТО като военнополитически съюз няма планове за участие в сирийския конфликт. Но в същото време членове на алианса са част от коалицията, водена от САЩ“, заяви Столтенберг.

Шефът на НАТО бе категоричен, че НАТО не вижда алтернативи на политическото решение на сирийския конфликт.

„Можем да се окаже нереалистично постигането на политическо решение на войната и боевете в Сирия. От друга страна, няма друга алтернатива. Рано или късно трябва да бъде намерено политическо решение чрез преговори. Ето защо поддържаме всички усилия на ООН в търсене на въпросното политическо решение“, каза Столтенберг.

Той подчерта, че отделни членове и партньори на НАТО играят ключова роля в борбата с терористичната групировка „Ислямска държава“ на територията на Сирия.

„Дори ако организацията не участва официално в операцията, възможностите, опита и оперативната съвместимост на силите на НАТО играят голяма роля и са изключително полезни за коалицията“, смята Столтенберг.

#Йенс Столтенберг #Столтенберг #НАТО #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници