България с трети пореден успех на Евроволей 2015

България с трети пореден успех на Евроволей 2015
CEV
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол постигна изключително драматична, инфарктна, но и още по-сладка победа с 3:2 над Холандия на Европейското първенство, за да оглави Група А в София и да се класира директно на четвъртфиналите в турнира.

Повече подробности за мача вижте в Sporta.bg

"Лъвовете" спечелиха първия гейм с 29:27, но във втория отстъпиха категорично с 20:25, след като треньорът на холандците забави с 20-ина минути играта след контузия на Теодор Салпаров заради безумни и дребнави претенции към съдиите и българския състав.

Българите се върнаха в играта с нов драматичен гейм и успех с 28:26, но срещата не бе приключена в четири сета, защото той бе загубен с 23:25. Тайбрекът също се разви крайно инфарктно, но след три мач-бола "лъвовете" все пак завършиха триумфално срещата със забивка на въздесъщия Владимир Николов.

Така България с три победи от три мача в групата оглавява крайното класиране и ще почива в утрешния ден, след като си е осигурил участие на 1/4-финалите. Холандия е на второ място, а Германия остава трета, след като по-рано днес спечели с 3:0 над Чехия. Ако Бундестимът спечели плейофния си двубой утре, ще се изправи отново срещу България на четвъртфиналите.

#волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници