САЩ: Не сме давали съгласие за военно сътрудничество с Русия в Сирия

САЩ: Не сме давали съгласие за военно сътрудничество с Русия в Сирия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ не са давали съгласие за сътрудничество с Русия в борбата срещу "Ислямска държава" и това е невъзможно докато Москва продължава да нанася удари по други цели, заяви министърът на отбраната Аштън Картър, цитиран от Асошиейтед прес.

„Готови сме да водим технически разговори с Русия с цел да се гарантира безопасността на полетите над Сирия. Това е", каза Картър на съвместна пресконференция с италианската министърка на отбраната Роберта Пиноти в Рим.

Шефът на Пентагона изрази загриженост от започналата днес сирийска сухопътна офанзива, подкрепена от руската авиация. Той уточни, че Русия продължава да удря цели, които не са ИДИЛ.

„Според нас това е фундаментална грешка", каза Картър. 

По-рано през деня говорителят на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков заяви, че Москва би могла да приложи американските предложения за координиране на руските въздушни удари в Сирия с тези на водената от САЩ коалиция, предаде АФП.

„Руското министерство на отбраната отговори на исканията на Пентагона и проучва в дълбочина американските предложения за координиране на провеждащите се операции... срещу терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия“, каза той.

Миналата седмица двете страни проведоха дискусия по установяването на мерки за предотвратяването на инциденти с военни самолети в небето над Сирия. Те се наложиха, след като миналата седмица Русия започна провеждането на паралелни въздушни удари срещу цели в страната. 

#Картър #САЩ #Русия #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници