Москва обвини западни медии в лъжа за цивилни жертви в Сирия

Москва обвини западни медии в лъжа за цивилни жертви в Сирия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 Москва официално отхвърли информацията, че при въздушната атака срещу цели на джихадистката групировка „Ислямска държава” в Сирия са пострадали мирни жители.

„Някои чуждестранни медии публикуват информация, че в Сирия уж има цивилни жертви в резултат на въздушните удари Русия” заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за Life News.

Говорителят коментира, че веднага след като било издадено решението на Съвета на федерацията за ударите, мрежата се изпълнила със снимки на деца, които са били убити от руските въздушни удари.

„В централните телевизионни канали на Съединените щати и Канада има снимки с надпис „Дали Русия се бори с „Ислямска държава“?“ Чрез такова представяне на информацията сред населението се зараждат съмнения относно почтеността на Русия и се формира недоверие“, каза Захарова.

Вчера Русия съобщи, че е поразила по въздух девет цели на "Ислямска държава" в Сирия само за едно денонощие.

Руски бомбардировачи са унищожили команден пункт на ИД в град Растан. На 25 км южно от град Хомс са били унищожени два склада с боеприпаси и комуникационен пункт. Още един команден пункт е бил ударен в провинция Латакия.

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви по този повод, че Русия ескалира войната в Сирия, като взима на мушка умерената опозиция.

„Опитите на Москва да укрепи режима в Дамаск като това да се вържеш към потъващ кораб", коментира Аштън.

#Русия #Сирия #Москва #ислямска държава #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници