Температурите падат до 5 градуса

Температурите падат до 5 градуса
A A+ A++ A

Чакаме сняг тази седмица, обявиха синоптиците. Може да не по градските улици, но върховете в планините сигурно ще побелеят.

Причина за застудяването в средата на започващата седмица е средиземноморският циклон, който ще се зароди след няколко дни и ще мине през България, прогнозира пред ТВ7 климатологът доц. д-р Георги Рачев. Според него ще се разминем с първия сняг в градски условия, но температурите ще паднат драстично, 

4-5 градуса ще бъдат дневните температури.

„Колкото по-южно мине циклонът, толкова по-студено ще е у нас. При всички случаи в съседна Румъния ще има снежна покривка. Няколко дни след това ще настъпи затопляне. Тогава ще започне циганското лято. То ще продължи една седмица“, обясни доц. Рачев.

За контраст във вторник трябва да очакваме до 20-26 градуса посочи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

Днес може да превали, в югозападните райони да прегърми, но температурите няма да се понижат съществено.

Утре и в сряда все още ще е топло, но ще се заоблачава и по-късно през деня от запад на изток ще превали.

Дъжд се очаква и в четвъртък, но прогнозата е за несъществени количества - 10-15 литра на кв. м. Температурите обаче тръгват надолу. В планините наад 2000 метра ще превали сняг.

През последните дни на седмицата ще се установи хладно за сезона време. В петък и събота ще има повече слънце, но в неделя ще е облачно и дъждовно. По най-високите части на планините дъждът ще се обърне в сняг.

 

#температурите #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници