Русия е нанесла нови удари по ислямистка бунтовническа коалиция

Русия е нанесла нови удари по ислямистка бунтовническа коалиция
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия днес е нанесла нови въздушни удари по бази на влиятелна ислямистка опозиционна група в Сирия, в която участва и клон на „Ал Кайда“, предаде АФП, позовавайки се на източник от сирийските сили за сигурност.

Четири руски самолета са извършили удари по бази в две селища в провинция Идлиб. Контролиран от „въоръжени групи“ оръжеен склад в съседната провинция Хама също е станал мишена на руските удари.

Властите в Москва разпространиха видео от вчерашните атаки на руската бойна авиация срещу позиции на "Ислямска държава" в Сирия, в района на град Хомс и област Хама.

Говорителят на руското Министерството на отбраната ген. Игор Конашенков преди това уточни, че руските самолети са нанесли точкови удари срещу позиции на „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия, предаде БГНЕС. 

Ударени са по-конкретно военна техника, комуникационни възли, транспортни средства, складове с оръжия, боеприпаси и горивно-смазочни материали, принадлежащи на ИД.

Руските военни самолети са провели нападенията в три сирийски провинции, заедно с изтребители на правителството в Сирия, съобщиха източници от силите за сигурност в страната.

#Русия #Сирия #въздушни удари #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино