Владимир Путин: Русия няма да участва във военни действия на територията на Сирия

Владимир Путин: Русия няма да участва във военни действия на територията на Сирия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия не планира да вземе участие във военни действия на територията на Сирия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американския журналист Чарли Роуз за телевизионните канали в CBS и PBS.

„Над 2 000 екстремисти с произход от страни от бившия СССР се намират на територията на Сирия. Те представляват опасност за нас, ако се върнат. Така, че защо да ги чакаме да се върнат? По-добре е да помогнем на сирийския президент Башар Асад да се бори с тях там, на територията на Сирия. Това е главният ни мотив да оказваме съдействие на Асад. Като цяло ние желаем ситуацията в региона да не се превърне в подобна на тази в Сомалия“, заяви Путин.

„Русия няма да участва в никакви военни операции на територията на Сирия. Но ние мислим, как да интензифицираме работата си и с президента Асад и с наши партньори в други страни“, подчерта руският президент.

„Вижте кой контролира Сирия- над 60% от сирийската територия е под контрола или на „Ислямска държава“ или на „Джебат ал-Нусра“ и други терористични групировки. Как смятате, правилно ли постъпват тези, които подкрепят въоръжената опозиция и терористичните организации, без да се замислят какво ще се случи със Сирия след пълното унищожаване на държавните й институции?“ , добави Путин.

#Русия #Сирия #Асад #''Ислямска държава'' #групировки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници