Путин: Военна помощ ще получава само законната армия на Сирия

Путин: Военна помощ ще получава само законната армия на Сирия
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В Сирия Русия оказва военна помощ само на армията на законния президент на страната Башар Асад, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за Си Би ЕС преди откриването на 70-та сесия на Общото събрание на ООН.

"Нашето, както вие го наричате, присъствие в Сирия, се изразява в доставката на оръжия за сирийското правителство, обучението на персонал, оказването на хуманитарна помощ на сирийския народ", коментира Путин.

Руският президент за пореден път подчерта, че в Сирия има има само една легитимна армия. Според него военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН.

„Военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни, с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН”, заяви Путин..

По-рано бе съобщено, че Русия, Сирия, Иран и Ирак са създали  в Багдад информационен център за координиране на борбата срещу „Ислямска държава“ , предаде  ТАСС.

Общият щаб ще планира операции и управлението на военни подразделения на четирите страни.

"Основната функцията на тази структура ще бъде събирането, обработката, обобщението и анализа на текущата информация за обстановката в Близкоизточния регион в контекста на борбата с ИД, разпределението й по предназначение и оперативното й предаване на генералните щабове на посочените държани“, съобщи източникът на руската информационна агенция. 

#Русия #Сирия #ООН #Владимир Путин #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници